AKSARAY / GÜLAĞAÇ - Bekarlar Hürriyet Ortaokulu

OKUMA GÜNLÜĞÜM ETKİNLİĞİ

Okulumuz Bekarlar Hürriyet Ortaokulunda Okuma günlüğüm etkinliği başladı.Okuma Günlüğüm Projesi” Aksaray ili genelindeki tüm resmi okullarda okuyan ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile ortaokul 5. ve 6. sınıf öğrencilerini kapsamaktadır. İlkokullarda toplam 13346, ortaokullarda 13054 öğrenciye yönelik 2 farklı içeriğe sahip okuma günlüğüm defterinden oluşmaktadır. İki farklı içerikle hazırlanan okuma günlükleri, ilkokul öğrencileri için daha basit ve anlaşılır, ortaokul öğrencileri için ise daha kapsamlı ve yoruma açık şekildedir.

Her bir öğrenci için hazırlanan okuma günlükleri 2 bölümden oluşmaktadır:

1. Bölüm: Öğrencinin, okuduğu 5 kitabı sorular vasıtasıyla değerlendireceği bölümü kapsar.

2. Bölüm: Hikâye yazma teknikleri ile ilgili yönergenin ardından, öğrencilerin okumalarından edindiği deneyimlerle özgün hikâyelerini oluşturduğu “Özgün Hikâye Yazma” bölümü yer almaktadır.

İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde okulumuzda okuduğunu anlama,yorumlama,analiz becerisini geliştirmek amacıyla 5.ve 6.Sınıflarda Okulumuz öğretmenleri rehberliğinde ‘’Okuma Günlüğüm’’ projesi başarılı bir şekilde yürütülmektedir.

04-03-202404-03-202404-03-2024

Yayın: 04.03.2024 - Güncelleme: 04.03.2024 09:03 - Görüntülenme: 16